Výroční členská schůze 2012

09.05.2012 21:02

V sobotu 4.2.2012 se konala členská schůze FORPUS klubu. Její neoficiální část začala těsně po poledni prohlídkou ZOO Praha. Navštívili jsme postupně pavilony Indonéské džungle, sečuán, zimní voliéry loriů, pavilon goril, zimoviště vodních ptáků a další. Užili jsme si velmi zajímavý odborný výklad a tak jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí ze života ZOO. Jedinou nepříjemností naší návštěvy byl silný mráz.

Vpodvečer jsme se sešli v Restauraci Loděnice. Nejprve jsme zrekapitulovali naši činnost v loňském roce. Ten byl pro Forpus klub raketově rozvojový. Nejen tím, že jsme zněkolikanásobili členskou základnu z původních 5 členů v listopadu 2010 na současných 32 členů ze čtyř zemí, ale hlavně naším úspěchem na EXOTĚ.

Následně jsme se shodli na klubové činnosti v roce 2012. Máme v plánu:

  • vylepšit web, aby byl pro návštěvníky přitažlivější,
  • zorganizovat klubovou bodovací výstavu v Trenčianské Turné v říjnu,
  • uspořádat propagační setkání při červnové burze v Přerově.

Také jsme odsouhlasili členské příspěvky, které činí symbolických 250 Kč na člena.

 

Po skončení klubových povinností jsme poseděli a podělili jsme se o své zkušenosti s chovem papoušíčků. Probrali jsme genetiku barevných mutací papoušíčků šedokřídlých www.gencalc.com/gen/cz_genc.php?sp=0ForpPaci  a prohlédli si krásné obrázky Martina Smrčka z jeho návštěvy USA.